Paul Brockhoven

Over mij

zelfstandig finance professional

Ik wil de mkb-onderneming echt een stap verder helpen

focus op zaken waar ik energie van krijg en waar ik goed in ben

Na jarenlange ervaring in finance bij veelal grote corporates in de zakelijke dienstverlening heb ik in 2021 besloten om me als zelfstandige professional te focussen op zaken waar ik energie van krijg en waar ik goed in ben:  ik wil het ondernemerschap proeven en me inzetten om de mkb-onderneming echt een stap verder te brengen.

 

Mijn profiel:

  • Generalist binnen het brede vakgebied van control;
  • Een pragmatische accountant in business;
  • Verbinder, zelfstandige teamplayer
  • Sterk in communicatie en implementatie;
  • Respect voor ondernemerschap en gedreven om de effectiviteit van de onderneming te verhogen;
  • Omarm IT (Business Intelligence), Lean en Agile manier van werken;
  • No-nonsense: doelgericht en praktisch;
  • Kan relativeren, onder andere door middel van humor.
Mijn idee over business control

De ambitie van business control ligt op het helpen realiseren van de organisatiedoelstellingen

Financial control is expert op het gebied van cijfers, business control gebruikt die cijfers om de effectiviteit te verhogen, zoekt naar verbetermogelijkheden zoals meer winst, betere kwaliteit, hogere klanttevredenheid en minder risico’s voor het bedrijf. Zeker bij kleinere bedrijven zijn financial en business control vaker met elkaar verweven.

De ambitie van business control ligt dus op het helpen realiseren van de organisatiedoelstellingen en grip krijgen op de middelen die nodig zijn om dit te realiseren. Dat gaat veel verder dan alleen financiele middelen. Business control analyseert, adviseert en draagt voorstellen aan om het management te helpen.

De focus van business control is aan het verschuiven van ‘Wat is er gebeurd?’ en ‘Waarom is het gebeurd?’ naar ‘Wat zal er gaan gebeuren?’ en ‘Hoe kunnen we zorgen dat het gebeurt?’

Mijn focus

Ik zorg ervoor dat een mkb-bedrijf in Zuid-Nederland snel weer in control komt door het flexibel invullen van de business controller rol. Dit kan als tijdelijke vervanging voor de huidige controller of specifiek om een (digitale) transformatie te realiseren. Ik doe dit samen met de klant zodat de verandering ook blijvend is. Inschakelen van professionals met aanvullende expertises behoort tot de mogelijkheden.

Neem vrijblijvend contact op